Proteinpannkakor

Proteinpannkakor

Tycker du om pannkakor men känner dig onyttig efter du ätit dom? Då är proteinpannkakor något för dig! Kolla här nedan för min topp 3 av proteinpannkakor!

Proteinpannkakor 1

Tillaga nyttiga och proteinrika pannkakor på nolltid, med Femimals Shake-N-Make pannkaksmix. Tillsätt bara vatten och stek som vanliga pannkakor som ett gott mellanmål eller måltid. Proteinpannkakorna blir härligt fluffiga och oväntat goda!

 • Pannkakor av vassleprotein
 • Mättande och nyttiga
 • Lättlagade
269:- / st

Proteinpannkakor 2

Otroligt lättlagad pannkaksmix baserad på vassleprotein, med låg laktoshalt. Enkelt mixar du och steker till nyttiga, proteinrika och mättande pannkakor till middag, mellanmål eller efter träning. En burk räcker till 28-42 pannkakor beroende på önskad storlek. Gott alternativ till dina vanliga pannkakor, som dessutom passar den som är glutenintolerant. Prova att servera med lite färska bär eller frukt.

249:- / st

Proteinpannkakor 3

Med Micro Whey Pancake lagar du läckra proteinpannkakor. Ett lättlagat frukost- eller mellanmålsalternativ för dig som önskar få i dig rikligt med protein och omega-3. Våfflorna eller pannkakorna är fyllda med protein och har låg halt kolhydrater.

 • Gluten- och laktosfri
 • Hög halt protein och omega 3
199:- / st

Proteinpannkakor för dig som tränar

Personer som tränar mycket kan dra nytta av en proteinrik kosthållning. Proteintillskott främjar en snabbare muskeltillväxt och en positiv proteinsyntes. Marknaden fullkomligt svämmar över av olika typer av proteintillskott i pulveriserad form. Vassleprotein är ett av de ledande proteintillskotten idag. Detta tillskott ger en bra tillförsel av fullvärdigt protein och utvinns ur vassle, en klar vätska som uppstår vid osttillverkning när man använder sig av komjölk.proteinpannkakor gym

Tillverkaren skiljer vasslen åt från mjölken genom att tillsätta ett enzym som kallas för löpe. Vassle består av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker samt vitaminer och mineraler. För att framställa vassleprotein pastöriseras sedan den utvunna vasslen och torkas sedan till pulverform. Proteinet i vassleproteinet håller precis lika hög kvalitet som det protein man finner i livsmedel som kött, soja, ost, ägg, fisk och fågel.

Många atleter, idrottsentusiaster och vardagsmotionärer har börjat använda sig av proteintillskott för att snabbare få en vältränad kropp och bättre träningsresultat. Vår kropp tar snabbt upp vassleprotein och denna egenskap gör tillskottet extra bra inom diverse träningssammanhang. Proteindepåerna behöver snabbt fyllas på efter ett hårt träningspass för att musklerna inte ska brytas ner alltför mycket. De olika typerna av proteintillskott som går att köpa i handeln och online idag är ofta smaksatta eller berikade med hälsofrämjande vitaminer och mineraler.

Du kan hitta vassleprotein som smakar allt från jordgubbe och vanilj till choklad och hasselnöt. De som är insatta i träning och kost menar även att vassleprotein är rikt på grenade aminosyror, BCAA, som kan bidra till ökad energi, bättre uthållighet och snabbare muskeltillväxt. Effekter som givetvis är mycket eftertraktade inom tyngdlyftning och styrketräning där den sammantagna muskelvolymen är det som räknas.

Nyttigt och gott!

Så hur använder man då proteintillskott i vardagen? Tillskottet är perfekt att använda som ett återhämtande mål efter ett tufft träningspass. Träningsinbitna brukar säga att man ska få i sig omkring 10-20 gram protein timmen efter avslutat träningspass. Genom att laga proteinpannkakor efter din träning uppnår du enkelt detta mått. Online kan du hitta tusentals recept på proteinpannkakor. Detta är en mycket uppskattad och enkel måltid som tillgodoser den som tränat eller ska träna med åtråvärda proteiner. Proteintillskott i pulverform är mycket enkelt att inkorporera i vanliga matrecept.Essentiella Aminosyror ägg

Du kan tänka på vassleproteinet som en smaksättare eller en berikande ingrediens. I din pannkakssmet kan proteintillskottet ersätta det vanliga vetemjölet och samtidigt ge de färdiga pannkakorna en annan smak om tillskottet är smaksatt med exempelvis choklad. Proteinrika versioner av klassisk husmanskost är mycket populärt inom träningsvärlden. Man vill äta gott trots att man tränar hårt för att förändra sin kropp eller bli starkare.

Livsmedel som har ett högt proteininnehåll mättar dessutom väldigt bra, något som är essentiellt för idrottare och tyngdlyftare som gör av med stora mängder energi i löpspåret eller på gymmet. I ett traditionellt pannkaksrecept använder man sig av vetemjöl, men snabba kolhydrater är inte alltid önskvärt om man följer ett specifikt kostschema eller en diet. Att byta ut det kolhydratrika vetemjölet mot proteinpulver löser problemet. De färdiga pannkakorna får ett högt proteininnehåll och är den perfekta frukosten, lunchen eller middagen. Personer som tränar för att bli smidigare och framhäva sina muskler mer undviker gärna feta livsmedel och alltför stora mängder kolhydrater.

För att göra proteinpannkakorna än mer proteinrika och fettsnåla används ofta endast äggvitor, minimjölk, kvarg och alternativa sötningsmedel som stevia eller sukrin istället för raffinerat strösocker. En liten mängd olja kan tillsättas i pannkakssmeten eller så steker man proteinpannkakorna i kokosolja eller helt utan fett i en teflonpanna. Vetemjöl och havregryn kan tillsättas i smeten om du inte helt är emot tanken på kolhydrater. Smeten får helt enkelt anpassas efter uppställda träningsmål och diet, kostprogram eller kostschema. Och detta är väldigt enkelt då proteintillskotten finns i tusentals olika varianter, alla med sina unika egenskaper och sammansättningar.

Att ta fram ett recept på proteinpannkakor som passar dig och din träning som handen i handsken kommer med andra ord inte bli några som helst problem.

Färdiga Pannkaksmixar

Proteinpannkakor har blivit så populära att det finns färdiga pannkaksmixar att köpa. Dessa färdigblandade produkter baseras ofta på vassleprotein, havregryn, äggpulver och någon form av sockerart. Men köper du ett högkvalitativt proteintillskott är det inte svårt att laga proteinpannkakor på egen hand. Många recept på proteinpannkakor rekommenderar att man blandar de torra ingredienserna separat, för att sedan inkorporera de blöta ingredienserna.

De färdiga proteinpannkakor morotpannkakorna går att äta tillsamman med klassiska tillbehör som sylt och vispad grädde eller med mer moderna och nyttiga tillbehör såsom keso, kvarg och färsk frukt. Själva pannkakssmeten kan du smaksätta precis som du själv behagar. Beroende på när du äter proteinpannkakorna kan du antingen göra dem mer matiga eller mer efterrättslika. Rivna morötter eller spenat kan tillsättas eller mosad banan alternativt kakaopulver.

Proteinpannkakans popularitet beror säkerligen på att receptet till stor del liknar klassiska pannkakor och att smeten går att smaksätta på hundratals olika sätt. Proteinpannkakor är en smidig och snabb rätt som faller de flesta på läppen, även om inte alla runt middagsbordet är inbitna träningsentusiaster.

Nedan följer tre enkla recept på proteinpannkakor:

Enkla proteinpannkakor

Ingredienser:

 • 1 skopa vassleprotein
 • 2 dl äggvita
 • 1/2 dl havregryn
 • 1 msk naturell kvarg
 • 1 tsk bakpulver
 • Koksolja till stekning

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan successivt äggvitor och kvarg.
2. Stek varje pannkaka i rikligt med kokosolja i en medelvarm stekpanna.

Proteinpannkakor med vaniljsmak

Ingredienser:

 • 2 skopor vassleprotein med vaniljsmak
 • 2 dl äggvita
 • 1 helt ägg
 • 1 dl minimjölk
 • 1 msk neutral olja
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • Koksolja till stekning

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa samman mjölk och ägg och blanda samman med de torra ingredienserna.
3. Stek varje pannkaka i rikligt med kokosolja i en medelvarm stekpanna.

Proteinpannkakor med banan

Ingredienser:

 • 1 skopa vassleprotein, neutral eller smaksatt
 • 2 ägg
 • 1 mogen banan
 • 1 msk minimjölk
 • 1 krm salt
 • Koksolja till stekning

1. Mosa bananen i en skål med en gaffel.
2. Vispa ihop bananmoset med mjölken, äggen och de torra ingredienserna till en jämn smet. Har du en blender eller mixer kan du mixa samman alla ingredienser i denna.
3. Stek varje pannkaka i rikligt med kokosolja i en medelvarm stekpanna.

Protein pannkakor med extra banan är ett utmärkt mål efter träning för att maximera återhämtningen!